Βελονισμός


Βελονισμός (Κινέζικος – Βιοιατρικός)


Βελονισμός

Ο Βελονισμός είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής. Πρόκειται για μία πανάρχαια κινέζικη θεραπευτική μέθοδο, η οποία χρησιμοποιείται έως και σήμερα . Αποτελεί μια ολοκληρωμένη και πολύπλοκη θεραπευτική τεχνική, η οποία βασίζεται στην ανώδυνη τοποθέτηση βελονών σε καθορισμένα σημεία του δέρματος.

Ο βελονισμός έχει ως στόχο να επανορθώσει ανισορροπίες στη ροή του Τσι μέσω της διέγερσης των ανατομικών περιοχών πάνω ή κάτω από το δέρμα γνωστά ως τα σημεία βελονισμού, τα περισσότερα εκ των οποίων συνδέονται με κανάλια γνωστά ως “μεσημβρινοί”.

Στη διαδρομή τους υπάρχουν μερικά σημεία στα οποία, επεμβαίνοντας με μηχανικό ερεθισμό (στην περίπτωση του βελονισμού εισάγοντας βελόνες από το δέρμα σε άλλοτε άλλο βάθος) βελτιώνουμε τη διαταραγμένη ροή της ενέργειας με θεραπευτικό αποτέλεσμα.


Είναι ασφαλής ο βελονισμός;

Ο βελονισμός είναι πολύ ασφαλής. Ο αριθμός των επιπλοκών που έχουν αναφερθεί είναι σχετικά μικρός. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι προ-αποστειρωμένες και μίας χρήσεως.

Πονάει ο βελονισμός;

Κατά την αρχική εισαγωγή της βελόνας μπορεί να νιώσετε ένα μικρό τσίμπημα καθώς η βελόνα διαπερνά το δέρμα, το οποίο όμως δεν πρέπει να είναι επώδυνο. Μόλις η βελόνα εισέλθει στο σωστό βάθος και τύχει του κατάλληλου χειρισμού, ο ασθενής συνήθως νιώθει ένα μούδιασμα, έναν απαλό πόνο ή και τίποτα.. Σε ορισμένες περιπτώσεις η βελόνα μπορεί να μη γίνει καθόλου αισθητή. Αυτό εξαρτάται από τον τύπο της διέγερσης που θέλει να επιτύχει ο βελονιστής. Σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι βρίσκουν τον βελονισμό πολύ χαλαρωτικό και αποτελεσματικό σε πολλές περιπτώσεις.


Βελονισμός